Geen verscherpt toezicht meer bij KNVB

SV Real Lunet is opgelucht nu we niet langer onder verscherpt toezicht staan van de KNVB vanwege sportieve incidenten. De club heeft het afgelopen seizoen hard gewerkt om deze status te verbeteren en is blij dat hun inspanningen succesvol zijn geweest.

Het verscherpt toezicht werd ingesteld nadat SV Real Lunet te maken kreeg met verschillende incidenten op het voetbalveld. Dit leidde tot zorgen bij de KNVB over de veiligheid, sportiviteit  en gedrag bij spelers van de club. Om deze reden werd er besloten om de club onder verscherpt toezicht(tier 1) te plaatsen en hen te verplichten om maatregelen te nemen om de situatie te verbeteren.

SV Real Lunet heeft hard gewerkt om aan deze eisen te voldoen. De club heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd in diverse verbeteringen rondom gedragregels en teamafspraken voor spelers en coaches om het bewustzijn rondom sportiviteit en fair play te vergroten. Ook zijn er strengere regels ingesteld rondom gedrag op het veld en langs de lijn.

Het harde werk van SV Real Lunet heeft zijn vruchten afgeworpen. De club heeft laten zien dat ze serieus omgaan met de incidenten en er alles aan doen om een veilige en sportieve omgeving te creëren voor hun leden en supporters. Het feit dat de KNVB het verscherpt toezicht heeft opgeheven is dan ook een bevestiging van de positieve stappen die de club heeft gezet.

SV Real Lunet is trots op deze mijlpaal en ziet het als een nieuwe start voor de club. Ze hopen dat ze nu weer kunnen focussen op waar het echt om draait: het plezier en de passie voor het voetbalspel. Met deze positieve ontwikkeling kijken ze vol vertrouwen naar de toekomst en zijn ze vastbesloten om een voorbeeld te zijn voor andere clubs als het gaat om sportiviteit en fair play.

ANDER NIEUWS

Deel dit artikel

Scroll naar boven