Real Lunet I mag komend seizoen al op zaterdag voetballen

De Vughtse voetbalclub Real Lunet neemt maatregelen tegen financiële problemen. Het eerste elftal van de club speelt vanaf aankomend seizoen in de vijfde klasse op de zaterdag, in plaats van in de vierde klasse op zondag. Real Lunet heeft hiervoor toestemming gekregen van de KNVB.

Voorzitter Noël Latupeirissa wil vooral kijken naar de behoefte van de leden. “Als voetbalclub moeten we ervoor zorgen dat we ons onderscheiden van anderen. De overstap naar het zaterdagvoetbal is dan een prima manier. Vooral als je kijkt naar de behoefte van de jeugd O-19 en O-23. Daar moeten we gehoor aan geven.”

Geld tekort

Latupeirissa benadrukt dat de overgang van het eerste elftal naar de zaterdag ook financiële voordelen met zich meebrengt. “Dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat er meer bezoekers komen. Onderaan de streep zorgt dit voor meer omzet. Wij verwachten dat dit een positieve bijdrage gaat leveren.”

De vereniging probeert op verschillende manieren geld in te zamelen om de financiën weer op orde te krijgen. Eerder werd al bekend dat de voorzitter het tekort voor dit jaar inschat op tienduizend euro, op een begroting van 120.000 euro over het hele jaar. “Voor volgend jaar verwachten we een tekort van 20.000 euro, gebaseerd op de verwachte inkomsten, uitgaven en vaste lasten”, liet Latupeirissa weten.

Daarom organiseert de vereniging een crowdfunding. Op de pagina van de crowdfunding is te zien dat SV Real Lunet hiermee 40.000 euro wil binnenhalen.

Tóch dit seizoen

Aanvankelijk wilde de club een seizoen wachten met de overstap naar het zaterdagvoetbal. Op deze manier wilde de club leden laten wennen aan het idee. De vereniging merkte dat daarop wachten niet nodig bleek. “Er zijn een aantal spelers die zichzelf aanboden om op zaterdag te spelen. Hierdoor hebben we een selectie van achttien man die ervoor zorgt dat we representatief de vijfde klasse ingaan. Deze stap maken we per direct en daar willen we niet meer mee wachten.”

De overige seniorenteams van Real Lunet blijven deelnemen aan de zondagcompetitie.

Geen verscherpt toezicht meer

SV Real Lunet kreeg toestemming van de KNVB om haar eerste elftal op de zaterdag te laten spelen vanaf komend seizoen. Op 12 juni kwam er een ander positief bericht vanuit de KNVB: de Vughtse club staat niet meer onder verscherpt toezicht.

Het verscherpt toezicht werd ingesteld na verschillende incidenten op het voetbalveld van Real Lunet. Dit leidde tot zorgen bij de KNVB over de veiligheid, sportiviteit en gedrag bij spelers van de club. De club heeft strengere gedragsregels opgesteld en afspraken gemaakt met spelers en coaches rondom sportiviteit en fair play.

Op basis hiervan heeft de KNVB het verscherpt toezicht opgeheven. De club reageert opgelucht: “We zijn trots op deze mijlpaal en zien het als een nieuwe start voor de club. Met deze positieve ontwikkeling kijken we vol vertrouwen naar de toekomst.”

Bron: Real Lunet I mag komend seizoen al op zaterdag voetballen – NOVO3

ANDER NIEUWS

Deel dit artikel

Scroll naar boven