Nieuwe trainer Real 1

 

Met Hanky Leatemia heeft Real Lunet een gevestigde naam aan zich weten te binden. De 56-jarige trainer start bij aanvang van het volgende seizoen in Vught, waar hij sinds twee jaar woont. Momenteel is Leatemia nog coach van Spero, in het Gelderse Elst.

“Na uitvoerig met elkaar te hebben gesproken, zijn we er met Hanky uitgekomen”, vertelt Real-voorzitter Noël Latupeirissa met gepaste trots. “Hij start pas in het nieuwe seizoen, dus we zijn nog druk doende om een interim-trainer te vinden voor het lopende jaar.”

International
Leatemia is al jarenlang als trainer actief, bij onder meer Tricht, TEC, RKTVC, Theole en de jeugd van FC Den Bosch. Als voetballer werd hij vooral bekend als international voor het Nederlands zaalvoetbalteam, waarvoor hij 112 keer uitkwam. “Op het veld speelde hij bij FC Groningen en NEC en daarna jarenlang op amateurniveau bij TEC”, weet Latupeirissa. Als trainer kende de Molukker bij die Tielse club ook zijn hoogtijdagen. Van de 3e klasse promoveerde TEC, onder leiding van Leatemia, naar de hoofdklasse.

“Hanky had meerdere mogelijkheden om aan de slag te gaan, maar gelooft in het plan wat we hebben met Real Lunet. Hij wil daar graag onderdeel van zijn”, besluit de voorzitter.

 

Bron: 073voetbal.nl

ANDER NIEUWS

Deel dit artikel

Scroll naar boven