Elf vragen aan Hanky Leatemia

VUGHT – De sportieve prestaties blijven achter, maar toch is het voor Hanky Leatemia een bijzonder seizoen. De man die ooit een van de topspelers was van het Nederlands zaalvoetbalteam vindt het speciaal om trainer te zijn bij Real Lunet. “Zeker als Molukse jongen”, vertelde hij in de winstere 073voetbalkrant. Vandaag doet hij zijn boekje nog wat verder open.

 • Naam: Hanky Leatemia.
 • Geboren: 13 juli 1966 in Winterswijk. Gewoon een snelle bevalling, heb ik gehoord ;).
 • Club(s): als voetballer SKVW (Winterswijk), RKTVC, TEC, Standard Luik, FC Groningen, NEC Nijmegen en v.v. Tricht.
  Als trainer TEC, Tricht, Brabant United (regionale jeugdopleiding FC Den Bosch/RKC), FC Den Bosch, RKTVC, Theole, Spero en nu Real Lunet.
 • Positie: Ik was het beste als linksbuiten, vind ik. Later kwam ik op het middenveld terecht, op 6, en naarmate ik ouder werd, werd ik centrale verdediger. In de zaal was ik een aanvallende verdediger. Als trainer sta ik altijd naast de zijlijn, nooit in het trainersvak, tenzij ik daar een waarschuwing voor krijg.
 • Dagelijks leven: Sinds 2021 woon ik in Vught, ik werk in Uden, ben verliefd en samenwonend, en vind vooral wandelen met de honden op de Vughtse Heide leuk.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben open en eerlijk, maar kan juist niet tegen oneerlijkheid.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras natuurlijk. Ik snap wel dat kleinere verenigingen, zoals Real Lunet, op kunstgras spelen, want niet elke club heeft een terreinknecht die de velden maait, verzorgt en bijhoudt, maar natuurgras geniet wel mijn voorkeur.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte Adidas Copa Mundial.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het zwarte uittenue van Real Lunet en het sportpark van OJC Rosmalen. Ik ben nog niet bij Zwaluw geweest, maar het schijnt dat daar tegenwoordig ook een fantastische accommodatie staat.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het landskampioenschap met Schoenenreus in de zaal en een wedstrijd op de Molukken (Ambon 1986), met een delegatie Molukse profspelers. Mijn neef Simon Tahamata, Ton Pattinama en Bart Latuheru waren de grote vedetten en er gingen ook een paar Nederlandse profs als Adri Bogers en Ernst Söllner mee.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Mijn rode kaart op een WK.
 7. Opvallendste teamgenoot: John de Bever in de zaal, John de Wolf bij FC Groningen.
 8. Voetbalhumor: Ik deed, in de zaal, ruim voor de wedstrijd altijd een klein poepie in de kleedkamer van de scheidsrechter, maar trok dan nooit door.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik hoop een mooie leeftijd te bereiken in goede gezondheid en dat ik zo lang mogelijk nog trainingen mag geven en wedstrijden mag coachen.
 10. Beste speler uit de regio: Daar ken ik eigenlijk te weinig spelers uit deze regio voor. Als ik er dan toch eentje moet noemen, vind ik Roy van Beurden van DSC een goede speler.
 11. Opvallendste regioclub: Over andere teams praat ik niet graag, maar ik weet wel dat wij een heel slecht seizoen draaien. Ik kijk altijd eerst naar mijn eigen team en wij doen het simpelweg niet goed in deze competitie. Ondanks de resultaten is het bestuur gelukkig tevreden, waardoor we volgend seizoen samen opnieuw gaan bouwen in de 4e klasse.

Bron: Elf vragen aan… Hanky Leatemia – 073voetbal.nl

ANDER NIEUWS

Deel dit artikel

Scroll naar boven