Hanky Leatemia langer bij Real Lunet

VUGHT – Hanky Leatemia en Real Lunet zijn ook komend seizoen aan elkaar verbonden. “Ondanks de resultaten is het bestuur tevreden”, laat de oefenmeester weten. “Handhaving zit er nog altijd in, alleen moeten we de kop niet zo snel laten hangen.”

Zoals Leatemia in de recente 073voetbalkrant al vertelde, is het voor hem een bijzonder seizoen. De sportieve prestaties blijven achter (Real Lunet bivakkeert na de degradatie naar de 3e klasse opnieuw in de onderste regionen), maar de man die ooit een van de topspelers was van het Nederlands zaalvoetbalteam en als hoofdtrainer werkte bij Tricht, TEC, Theole en Spero, vindt het speciaal om trainer te zijn in Vught.

“Zeker als Molukse jongen. Ik ben Real nooit eerder tegengekomen als voetballer of trainer, wij speelden met TEC altijd hoger, maar het bevalt me hier goed. Oké, de resultaten zijn minder, maar de sfeer is uitstekend en de trainingsopkomst is top. Ik heb geen klagen, al moeten we wel punten gaan halen”, liet hij even geleden optekenen.

Mentaliteit niet goed
Bij een mogelijke nieuwe degradatie zal de club het over een andere boeg moeten gooien, voegt Leatemia daar nu aan toe: “Dan moeten we opnieuw gaan bouwen, met hopelijk veel jeugdspelers.” De hoop dat die teruggang nog kan worden voorkomen, wordt steeds kleiner, geeft de trainer toe: “Dat het lastig wordt, was al aan het begin van het seizoen duidelijk. Voor mij althans. De mentaliteit van de groep zit niet goed. Je kan en mag niet vier keer verliezen met 1-6. Maar uiteraard geven we het nog niet zomaar op. Het zit er altijd nog in, alleen moeten we de kop niet zo snel laten hangen.”

Over de club Real Lunet niets dan lovende woorden: “Ze zijn goed bezig, aan het bouwen naar een mooie vereniging. En nee, wij kunnen niet tippen aan onze buren. Zwaluw is simpelweg te groot voor ons. Wij zijn met de club bezig met een volledige hervorming. Van de jongste jeugd tot en met de senioren, alles moet vanuit een duidelijk beleid waarmee we ons onderscheiden van de ‘buurman’. Maar ook met Zwaluw gaan we steeds meer de samenwerking aan op bepaalde vlakken.”

Foto: Ludo Servais

 

Bron: Hanky Leatemia langer bij Real Lunet – 073voetbal.nl

ANDER NIEUWS

Deel dit artikel

Scroll naar boven