Real Lunet overweegt overstap naar zaterdagvoetbal

Real Lunet overweegt de overstap naar het zaterdagvoetbal. Dat maakte trainer Hanky Leatemia zondag bekend in NOVO3 Sport. De beschikbaarheid van spelers op zondag laat te wensen over, liet de coach weten.

“Dit seizoen is gebleken dat de opkomst van een aantal spelers op zondag heel lastig is, bijvoorbeeld door op tijd te zijn”, zei Leatemia. Volgens de trainer kan Real Lunet als de club voor de zaterdag kiest wellicht spelers van Zwaluw VFC die nu bij die club buiten de boot vallen overnemen. “We hebben dan meer aanwas van spelers die bij Zwaluw minder kans krijgen om te spelen.” Volgens Leatemia kan Real “niet meer kan concurreren met Zwaluw VFC. Dat is voorheen wel geweest maar wij hebben de laatste jaren boten gemist, laat ik het zo maar eerlijk zeggen.” De coach van Real Lunet wijst erop dat bijna alle spelers onder de 19 jaar op zaterdag willen voetballen. “Zondag is vaak moeilijk, de ene moet werken, de ander wil gaan stappen.”

Voorzitter Noël Latupeirissa van Real Lunet bevestigt dat ook het bestuur wil overstappen naar het zaterdagvoetbal. Door te kiezen voor zaterdag hoopt de voorzitter zich onder andere meer te kunnen onderscheiden van Zwaluw VFC, waarvan het eerste elftal ook op zondag voetbalt. Latupeirissa wijst erop dat alle jeugdelftallen op zaterdag spelen, waardoor deze stap voor meer aansluiting zou zorgen en voordelig zou zijn voor de club als geheel, zowel voor spelers als voor supporters. “Als het eerste elftal dan daarna ’s middags zou spelen dan sluit dat beter aan en komt er meer belangstelling voor het eerste elftal, ook vanuit de supporters.”
De voorzitter verwacht dat als het eerste elftal naar de zaterdag gaat er “een breder aanbod plaatsvindt voor de Vughtse gemeenschap. We zien voldoende ruimte om te groeien als club en willen van 150 leden doorgroeien naar 350 tot 400 leden. Dit is een gezond aantal voor een club met het formaat van Real Lunet en behoudt het gemoedelijke en kleinschalige karakter wat de club kenmerkt.”

Voor het komend voetbalseizoen dat in september begint komt de overstap nog te vroeg, denkt Latupeirissa. Hij zal het voorstel op korte termijn voorstellen aan de leden. “Het draagvlak vanuit de leden is een vereiste”.

Als Real Lunet aankomend seizoen (2024/2025) inderdaad overstapt naar de zaterdag, dan zal de club in de laagste klasse, de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal, worden ingedeeld. Maar als Real Lunet ervoor kiest om in het seizoen 2025-2026 over te stappen naar de zaterdag dan kan de club lineair over, dat wil zeggen naar dezelfde klasse als waar het in dat seizoen op zondag uitkomt.

Beluister hieronder de nabeschouwing met Hanky Leatemia bij NOVO3 sport.

Bron: UPDATE: Real Lunet overweegt overstap naar zaterdagvoetbal – NOVO3

ANDER NIEUWS

Deel dit artikel

Scroll naar boven