Van Zondagvoetbal naar Zaterdagvoetbal

Sportvereniging Real Lunet stapt over van zondagvoetbal naar zaterdagvoetbal

Beste leden, supporters en belanghebbenden,

Na grondige overwegingen en uitgebreide discussies heeft het bestuur van SV Real Lunet besloten om vanaf het seizoen 2025-2026 over te stappen van zondagvoetbal naar zaterdagvoetbal. Deze strategische beslissing is genomen met het oog op de toekomst van onze vereniging en in lijn met onze kernwaarden: trots, familiaire sfeer, kleinschaligheid, kwaliteit en onze invulling binnen de Vughtse gemeenschap en daaromheen.

Redenen voor de overgang
1. Grotere bereikbaarheid en betrokkenheid
Door over te stappen naar zaterdagvoetbal kunnen we een breder publiek bereiken en meer flexibiliteit bieden aan onze spelers en supporters. Zaterdag is vaak een dag waarop meer families en vrienden beschikbaar zijn om wedstrijden bij te wonen, wat de betrokkenheid en steun voor onze teams zal vergroten.

2. Versterking van de Familiaire sfeer
Zaterdagvoetbal biedt een uitstekende gelegenheid om onze familiaire sfeer te versterken. Door wedstrijden en evenementen op zaterdag te organiseren, kunnen we meer activiteiten plannen die gericht zijn op het samenbrengen van gezinnen en de bredere gemeenschap. Dit sluit perfect aan bij onze waarde van het creëren van een hechte en ondersteunende omgeving.

3. Behoud van kleinschaligheid en kwaliteit
Met de overgang naar zaterdagvoetbal behouden we ons kleinschalige karakter, wat betekent dat we persoonlijke aandacht en hoogwaardige training kunnen blijven bieden aan al onze leden. Onze gekwalificeerde trainers en vrijwilligers zijn vastbesloten om de best mogelijke ervaring te bieden, en deze verandering zal ons in staat stellen om nog beter te voldoen aan de behoeften van onze spelers.

4. Invulling binnen de Vughtse gemeenschap en daaromheen
Onze vereniging speelt een belangrijke rol binnen de Vughtse gemeenschap en de omliggende regio. We streven ernaar om een centrale ontmoetingsplek te zijn waar mensen samenkomen, zowel voor sport als voor sociale interactie. De overstap naar zaterdagvoetbal zal ons helpen om onze betrokkenheid bij de gemeenschap te versterken en onze activiteiten en evenementen nog toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Impact op de vereniging
We geloven dat deze overgang niet alleen een positieve impact zal hebben op de betrokkenheid en tevredenheid van onze huidige leden, maar ook een aantrekkelijker optie zal zijn voor potentiële nieuwe leden. Dit draagt bij aan ons streven om te groeien naar 350 leden, wat op zijn beurt de interesse van sponsoren zal vergroten en onze financiële stabiliteit zal versterken.

Daarnaast zullen de duurzame verbeteringen aan onze faciliteiten en de diverse evenementen die we organiseren bijdragen aan een verbeterde exploitatie van onze kantine, wat onze kasstroom ten goede zal komen. Met een toename van bezoekers op zaterdagen, verwachten we een aanzienlijke stijging van de omzet in de kantine. Door het organiseren van regelmatig terugkerende evenementen, zoals toernooien en themadagen, zal de kantine niet alleen fungeren als een ontmoetingsplek, maar ook als een belangrijke inkomstenbron. Deze extra inkomsten zullen direct bijdragen aan de financiële gezondheid van onze vereniging, waardoor incidentele donaties minder noodzakelijk worden en we ons kunnen richten op een langdurige financiële stabiliteit.

Implementatie in seizoen 2025-2026
De overgang naar zaterdagvoetbal zal pas worden ingezet in het seizoen 2025-2026. Dit geeft ons de tijd om de benodigde aanpassingen door te voeren, onze leden en supporters te informeren en hen te laten wennen aan de nieuwe situatie. We zullen in de tussentijd verschillende informatie- en feedbacksessies organiseren om ervoor te zorgen dat iedereen goed op de hoogte is en betrokken blijft bij deze belangrijke verandering.

Toename zichtbaarheid en gezamenlijke toekomst
Met deze overstap zullen we als vereniging weer meer zichtbaar gaan acteren in de gemeenschap. We gaan hand-in-hand de toekomst in, met een hernieuwde energie en vastberadenheid om sportvereniging Real Lunet nog sterker en hechter te maken. Samen zullen we bouwen aan een bloeiende en duurzame vereniging waar iedereen trots op kan zijn.

Dank en vooruitzicht
We begrijpen dat veranderingen altijd enige aanpassing vergen en danken jullie voor jullie begrip en steun tijdens deze transitieperiode. We zijn ervan overtuigd dat deze stap in het beste belang is van onze vereniging en onze gemeenschap.

Samen werken we aan een bloeiende toekomst voor SV. Real Lunet. We kijken ernaar uit om jullie dan allemaal te verwelkomen op onze zaterdagwedstrijden en evenementen, waar we onze passie voor voetbal en onze betrokkenheid bij de Vughtse gemeenschap met elkaar zullen blijven delen.

Met sportieve groet,

Noël Latupeirissa
Voorzitter SV Real Lunet

ANDER NIEUWS

Deel dit artikel

Scroll naar boven