Slider

Aanvang wedstrijd Real Lunet 1 Zondag 2 februari

De wedstrijd van Real Lunet 1 aankomende zondag begint eerder dan normaal:

14:00  Real Lunet 1  –  Volkel 1

 

Nieuws

Nieuwe spelregels van kracht
Geplaatst op 31 juli 2019 door 073voetbal
DEN BOSCH – Komend seizoen zijn er een aantal nieuwe of aangepaste spelregels van kracht. Die zullen niet alleen gelden in het topvoetbal, maar ook in de allerlaagste kelderklasse van het recreatieve spelletje. Het zal weer even wennen worden en om dat proces te versoepelen, zet 073voetbal de belangrijkste wijzigingen op een rijtje.

Op het eerste gezicht lijken het stuk voor stuk verbeteringen voor het hedendaagse voetbal. Tijdrekken bij een wissel wordt immers uitgebannen, aanvallers moeten voortaan uit de buurt blijven van een muurtje, hands en een doelpunt gaan niet meer samen en een achterbal hoeft niet meer buiten het zestienmetergebied te worden gespeeld. Puntsgewijs leggen wij het nog even uit:

  1. Elk doelpunt en iedere doelpoging waarbij de hand (al dan niet per ongeluk) wordt gebruikt, wordt voortaan afgefloten. Dit moet de verwarring over al dan niet strafbaar hands voorkomen.
  2. Bij een vrije trap bij het doel van de tegenstander dienen de aanvallende spelers voortaan minimaal een meter van het muurtje te gaan staan. Op die manier kunnen ze de verdedigende spelers in dat muurtje niet meer hinderen.
  3. Een speler die gewisseld wordt, moet voortaan via de kortste route het veld verlaten. De aloude regel dat dit via de middenlijn dient te gebeuren, wordt afgeschaft om tijdrekken te voorkomen.
  4. Bij een doeltrap is de bal, zodra deze wordt ingetrapt, direct weer in het spel. De bal hoeft het strafschopgebied niet meer eerst te verlaten, zoals sinds mensenheugenis de (door velen onbegrepen) regel luidde.
  5. Het ABBA-principe bij strafschoppenreeksen, dat vorig seizoen bij wijze van proef werd ingevoerd, wordt na een jaar alweer afgeschaft. Vanaf volgend seizoen worden de penalty’s weer gewoon, als vanouds, om-en-om genomen; ABAB
  6. De keeper hoeft op het moment dat een strafschop wordt geschoten niet twee, maar nog maar slechts één voet op de doellijn te hebben.
  7. Er wordt voortaan een scheidsrechtersbal toegekend wanneer de bal een scheids- of grensrechter raakt en het vervolgens een doelpunt wordt, een van beide teams daardoor de bal verliest of uit dat onbedoelde balcontact een veelbelovende aanval volgt.
  8. Scheidsrechters kunnen voortaan teamofficials, bij onbehoorlijk gedrag langs de lijn, niet meer alleen waarschuwen of wegsturen, maar ook een officiële gele of rode kaart geven.